Zonnepanelen

Steeds meer mensen, ook bij u in de buurt, wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. Slim, want de energiekosten blijven stijgen, terwijl de zon gratis stroom levert. Een investering in zonnepanelen is daarom, ook zonder subsidie, zeer rendabel; veel beter dan een spaarrekening. Bovendien bent u hiermee minder afhankelijk van energiebedrijven en draagt u bij aan een beter milieu. Omdat u ook over 25 jaar nog maximaal wilt profiteren van uw zonnepanelen, is het verstandig een erkend installateur (KvINL) in te schakelen.

Kies voor betrouwbaarheid en advies op maat
Voor het beste rendement van uw zonnepanelen is het belangrijk dat het systeem wordt ontworpen voor uw specifieke situatie. Kies daarom voor het UNETO-VNI installatiebedrijf ETB Monty’s dat advies op maat geeft. Wij als installateur inspecteren onder andere het oppervlak, de ligging, de helling en schaduwplekken op het dak. Wij leveren goede kwaliteit zonnepanelen en installeren deze vakkundig, zodat alles direct functioneert zoals het hoort. Wij als installateur zorgen indien wenselijk ook voor het onderhoud van uw systeem. Uiteraard krijgt u garantie op de zonnepanelen en het installatiewerk. Met ons als lokale UNETO-VNI installateur bent u bovendien verzekerd van een aanspreekpunt in de buurt.

SolaX Smart omvormers zijn future ready en spelen in op de behoefte van morgen!

SolaX Power is opgericht in Hangzhou, China, in 2003 en is een divisie van de Suntellite Group. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot wereldleider op het gebied van ontwikkeling, productie en verkoop van technologisch innovatieve omvormers met geavanceerde functies. Het bedrijf heeft een totale productiecapaciteit van 4GW.

Solax Smart omvormers behoren tot de meest efficiënte omvormers in de markt en zijn standaard voorzien van vooruitstrevende technologie features zoals WiFi en op afstand bestuurbare batterij aansturing.

SolaX producten zijn ontworpen, getest en geproduceerd naar de hoogste wereldwijde kwaliteitsstandaard en worden geleverd met alle belangrijke module certificaten zoals: TÜV, CE, SAA, UL, MCS, ROHS, en omvormer certificaten: VDE, SAA, EN50438, G83, G59 en C10/11.

De omvormers van Solax hebben een efficiency van maar liefst 97,6%, hebben een geïntegreerde Wifi module, zijn bijna geluidloos (5kW omvormer <25 decibel) en hebben een garantie van maar liefst 10 jaar. Tevens beschikken de Solax Smart omvormers over een simpel plug&play installatie systeem.

Waarom kiest u voor SolaX?

 • Zeer brede spanningsrange waardoor SolaX ruime configuratiemogelijkheden biedt. Ook geschikt voor Dunne Film (CIS) panelen.
 • Maximaal rendement door een zeer hoge efficiëntie.
 • Compact en stijlvol design.
 • Zeer eenvoudige inbedrijfstelling door Pluy&Play installatie concept
 • Betrouwbare kwaliteit, zeer uitgebreid getest.
 • 10 jaar fabrieksgarantie voor de enkelfase & driefase omvormers.
 • Europese Service (binnen 24uur antwoord op uw vraag)
 • Zeer ruime hybride serie beschikbaar in zowel enkelfase als driefase.
 • Fleet management: Beheer in één overzicht alle door u geïnstalleerde SolaX omvormers.
 • De handige SolaX app maakt het op afstand monitoren van uw zonnestroom systeem mogelijk.
 • De hoge beschermingsklasse van de omvormer maakt de omvormer geschikt voor installatie nabij de kust.

BenQ levert meer dan alleen uitstraling

De oorspronkelijke naam Acer CM is in 2008 gewijzigd in Bringing Enjoyment and Quality to life, oftewel BenQ. Naast zonnepanelen leveren zij ook elektronische halffabricaten voor grote merken als Apple, Samsung, Toshiba en Philips. BenQ Solar is verantwoordelijk voor een grote toestroom aan kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen. BenQ Solar streeft altijd naar productie van panelen met een zeer hoge efficiëntie, de beste kwaliteit, betrouwbare prestaties en goede prijzen.

Esthetiek

De ruim 45.000 medewerkers gaan voor innovatie en esthetiek. Zij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat hun zonnepanelen een ware toevoeging op de uitstraling van uw woning. Met het diepzwart/-blauwe uiterlijk zijn het een van de mooiere panelen op de markt.

Opbrengst en garantie

De BenQ zonnepanelen zijn ideaal voor een dakoppervlak met beperkt bereik. Met deze zonnepanelen behaalt u ook bij minder gunstige omstandigheden een hoog rendement.

Een ding is zeker: u komt niet voor verrassingen te staan. De uitgebreide testen van de BenQ panelen verzekeren u een opbrengst van 265 tot 330 Wp. De panelen zijn voorzien van een laag mat gecoat glas om het vermogen te verveelvoudigen. Ondanks deze hoge opbrengst hoeft u niet te vrezen voor brandbaarheid, ook bieden de panelen weerstand tegen zout corrosie en hoge luchtvochtigheid. Verder zijn de panelen PID-vrij(Potential Induced Degradation). Dat betekent dat deze panelen zijn getest op een hoge negatieve spanning om een extreme situatie na te bootsen. De kans op degressie veroorzaakt door lekspanning is nagenoeg nihil.

Al deze pluspunten zijn goed voor een lange-termijn-garantie. Met de kwaliteitswaarborging van diverse wereldwijde certificeringen heeft BenQ Solar succesvolle projecten ontwikkeld met partners in Amerika, Europa, Azië en Afrika.

Betrouwbaarheid & stabiliteit

Dagelijkse testen zorgen voor een betrouwbaar product met een grote stabiliteit. In het testlaboratorium bootsen de onderzoekers weersomstandigheden na, waaraan de panelen worden blootgesteld. De panelen raken niet overbelast bij hoge temperaturen, zware regenval of extreme winterse kou. Daarnaast testen zij de maximale vermogens voor het bereiken van een maximaal rendement.

Milieuvriendelijkheid

Niet alleen staat BenQ bekend om haar milieubewuste productiemethoden naar deze inspanningen zijn ook beloond door uitreiking van de allereerste PAS 2050 Carbon Footprint Verification voor hun PV-modules. Om de beste oplossingen voor duurzame energie aan te bieden treedt BenQ Solar toe de PV Cycle Association.

ESDEC Montagesystemen

Esdec levert sinds 2004 professionele montagesystemen voor zonnepanelen op alle typen daken. In de Benelux zijn we één van de grootste producenten en ook in de rest van Europa krijgen we steeds meer voet aan de grond. Bij de ontwikkeling van onze montagesystemen zijn onze ontwerpers geïnspireerd door de professionele solar-installateur.

Meer dan een montagesysteem

Kiest u voor Esdec, dan kiest u voor kwaliteit, kennis en service. Onze innovatieve systemen zijn ontworpen met duurzaamheid en gemak als uitgangspunt. Wij begrijpen dat u graag zo snel mogelijk monteert, tijd is kostbaar. Daarom zijn al onze montagesystemen zo ontworpen dat u maar één stuk gereedschap nodig heeft. Daarnaast bieden we u handige tools zoals calculators, tot 25 jaar garantie en advies van experts.

Zonnepanelen monteren – waar u op moet letten

Men kiest steeds vaker voor zonnepanelen als oplossing om te besparen op de energiekosten. Als installateur kunt u handig inspelen op deze stijgende vraag door met montagesystemen te werken waarmee u snel en gemakkelijk zonnepanelen monteert. De professionele, innovatieve montagesystemen van Esdec staan garant voor een succesvolle installatie, zowel voor u als voor uw klant.

Een goed montagesysteem is cruciaal

Het belang van een professioneel montagesysteem voor zowel de installateur als de eindgebruiker is overduidelijk. Een snellere montage van zonnepanelen betekent kostbare tijd die u als installateur de ruimte geeft om meer installaties uit te voeren en dus direct invloed heeft op uw omzet. Tegelijkertijd is de manier waarop zonnepanelen gemonteerd worden essentieel om de energieopbrengst van de zonnepanelen te optimaliseren. Met een goed montagesysteem kunt u daarom uw klant verzekeren dat ze alles uit hun zonnepanelen zullen halen.

Zonnepanelen monteren op elk type dak

Als installateur werkt u het liefst met een duurzaam, gecertificeerd, gemakkelijk en flexibel montagesysteem wanneer u zonnepanelen monteert. Wij bieden u als installateur daarom diverse montagesystemen die gebruikt kunnen worden voor elke mogelijke oriëntatie. Onze systemen houden uiteraard rekening met een schuin- of plat dak, maar we hebben de montagesystemen verder doorontwikkeld zodat we ook systemen beschikbaar hebben voor elke soort dakbedekking, bijvoorbeeld golfplaat, bitumen en staal.

Monteren van zonnepanelen op schuine daken

Het type montagesysteem kan het monteren van zonnepanelen op een schuin dak tot een grote uitdaging maken, zeker als deze niet makkelijk te gebruiken is en veel componenten bevat. Met het universele montagesysteem ClickFit heeft Esdec een systeem ontwikkeld waarmee alle gangbare zonnepanelen snel en gemakkelijk gemonteerd kunnen worden. Het montagesysteem is ontworpen voor verschillende daktypen, zodat u als installateur op zowel pannendaken als daken van staal, lei, bitumen, golfplaat en fels probleemloos zonnepanelen monteert.

Monteren van zonnepanelen op platte daken

Monteren van zonnepanelen op een plat dak heeft weer andere uitdagingen dan een schuin dak; de ideale hellingsgraad, het gewicht en de benodigde ballast spelen hier een belangrijke rol. Het FlatFix Fusion montagesysteem van Esdec is voorzien van slimme, innovatieve klikverbindingen waarmee u makkelijk zonnepanelen monteert wat de montagetijd aanzienlijk verkort. Kostbare tijd die u weer in kunt zetten voor andere, nieuwe projecten.

Esdec biedt ondersteuning

We leveren niet alleen de montagesystemen, maar bieden ook ondersteuning aan elke installateur bij het monteren van zonnepanelen. Onze service begint met vrijblijvend advies en de Esdec Calculator, waarmee u een goed vertrekpunt heeft voor elk installatieproject. Met de calculator ontvangt u een helder bouwplan, een overzicht van de te gebruiken materialen en aanvullende gegevens die belangrijk zijn voor de uitvoering, zoals dak- en windbelasting. Kortom, een uitgewerkt projectplan voor elke afzonderlijke installatie en soort montagesysteem.

Uiteraard kunt u als installateur ook bij ons terecht voor technische ondersteuning van onze montagesystemen, mocht u er even niet uitkomen met onze calculator of het product zelf. We bieden daarnaast ook trainingen aan in het gebruik van onze systemen, zodat het monteren van zonnepanelen met de montagesystemen van Esdec nóg sneller gaat. Heeft u te maken met een groot project dan adviseren we u graag over planning en uitvoering en, waar nodig, nemen we u ook kostbare tijd uit handen door u bijvoorbeeld te ondersteunen bij de installatie.

Heeft u vragen of wenst u een offerte te ontvangen, neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies.